روند جمعیت در ایران صعودی شد-راهبرد معاصر
قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی تردد روان در محور‌های چالوس و هراز/ محدودیت تردد وجود ندارد هوای پایتخت در وضعیت «نارنجی»

روند جمعیت در ایران صعودی شد

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: پس از ابلاغ قانون و اجرای برنامه‌های جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گروه‌های سنی 35 تا 39 سال، 40 تا 44 سال و 45 تا 49 سال شاهد روند افزایشی فرزند آوری بوده‌ایم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۵ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۴۴۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ صابر جباری فاروجی،سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس با بیان اینکه امسال 31 دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در 31 استان موفق به کسب رتبه برتر جایزه ملی جمعیت شدند، گفت: جایزه ملی جوانی جمعیت امسال برای نخستین بار به برگزیدگان جمعیت اعطا شد و 6 دانشگاه علوم پزشکی نیز موفق به کسب رتبه دوم این جایزه شدند.

 

وی افزود: دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی زنجان، اصفهان، اهواز، شیراز، گلستان، کرمانشاه، اردبیل، بم، قزوین، قم، کرمان و سمنان در اجرای برنامه های جمعیتی و شاخص های حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کارنامه خوبی ارائه کرده اند.


جباری با مقایسه نرخ باروری کل (متوسط تعداد فرزندان زنده ای که هر زن در سنین باروری 15 تا 49 سال به دنیا می‌آورد) در سال‌های مختلف، اذعان داشت: در سال 1365 نرخ باروری 6.3 بود. با شروع سیاست های تنظیم خانواده از سال 1368 این عدد در سال 1375 به 2.52 رسید.

 

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال 1395 نرخ باروری به 2.12 و در سال 1400 به 1.65 رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال 1401 با روند افزایشی به 1.66 رسیده است.

 

جباری یادآور شد: پس از ابلاغ قانون و اجرای برنامه‌های جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گروه‌های سنی 35 تا 39 سال، 40 تا 44 سال و 45 تا 49 سال، شاهد روند افزایشی فرزند آوری بوده‌ایم.

 

وی با اشاره به اینکه حدود 30 درصد بهورزان و مراقبان سلامت در طرح رویش موضوع ماده 46 قانون جوانی جمعیت فعالیت داشتند، بیان کرد: فعالیت 16 هزار بهورز و مراقب سلامت در این طرح موجب افزایش 68 هزار و 274 تولد یعنی 15.74 درصد از کل موالید شده است. در این طرح 42 درصد از واحدهای بهداشتی بالغ بر 9 هزار و 848 واحد مشارکت داشتند.

 

جباری تصریح کرد: برنامه جامع مهار، پایش، پیشگیری و کاهش سقط خودبخودی جنین به صورت ادغام یافته در شبکه بهداشت شامل آموزش عمومی اصلاح سبک زندگی و آسیب‌های وارده ناشی از تغذیه و داروها بر سلامت جنین تدوین و آماده ابلاغ به دانشگاه‌ها توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت است.

 

سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس و دبیر قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت در پایان اعلام کرد: امسال شاهد اجرای برنامه جامع آموزش، رسانه و فرهنگسازی فرزندآوری (هادیان زندگی) و راه اندازی برنامه کاربردی آموزش‌های حین ازدواج (هم نفس) خواهیم بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده